Okullarda Yardımcıyı müdürü seçecek

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

24 ŞUBAT 2007 Okullarda kadrolaşma harekatı başladı 3 yıldır beklenen yönetmelik çıktı. Okul yöneticileri artık sınavla değil, müdürün inisiyatifiyle seçilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın yürütmesini durdurduğu Okul Yöneticileri Atama Ynetmeliği'ni yeniledi. Yeni yönetmelik, "Okullarda kadrolaşma olacak" iddialarını kuvvetlendiren maddelerle dolu. 24 Şubat'ta bu köşede gündeme getirdiğimiz kadrolaşma iddiaları, bu yönetmelikle kolaylaşacak. Çünkü daha önce sınavla atanan müdür ve müdür yardımcıları, artık bir üst amirin teklifiyle belirlenecek. Bu sınavın kaldırılmış olması, daha önce sınava girip kazanan müdür yardımcısı adaylarını şaşkına çevirdi. Adaylar kazanılmış haklarının ne olacağını merak ediyor ve "Bu kadar masraf ve emek boşa mı gitti?" diye soruyor. Genelgeye göre, müdür yardımcılığı atamaları okul müdürü, ilçe ve il Milli Eğitim müdürünün tespitiyle valilikler tarafından yapılacak. Eğitimciler ayrıca yönetmelik olmadığı için vekaleten atanan müdürlerin de asaleten atanmasının önünün açıldığını belirtiyor. Çünkü müdür olmak için 1 yıl idarecilik yapmak yeterli sayılıyor. Bu arada, bulundukları yerde 5 yılını dolduran okul müdürlerinin zorunlu yer değişikliği uygulaması da kaldırdı.

2 DAVA AÇILDI

Dün, Bağımsız Eğitimciler ve Eğitim- İş Sendikası yönetmeliğin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay'da 2 ayrı dava açtı. Sendika yetkilileri, dilekçelerde özellikle siyasi kadrolaşma tehlikesine vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber